TimeCenter

Massage For Gravida

Sök efter terapeuter i Göteborg snabbt & enkelt. Boka din massage på 60 sekunder.
Göteborg

Massage för gravida

Om du är gravid så ska du undvika vanliga typer av massage. Dock finns det särskild gravidmassage som är anpassade utefter gravidrelaterade besvär. Att vara gravid är en stor belastning för kroppen och många kvinnor drabbas av olika typer av besvär. Detta eftersom man blir tyngre samt att hormonbalansen blir annorlunda. En gravidmassage utförs på en specialbänk som är utformad för en gravid kropp och du kan ligga på mage utan att den kommer i kläm. Massörer som utför denna typ av massage är extra lyhörda och har kunskaper i hur en graviditet förändrar kroppen. Massage för gravida syftar till att lindra besvär som kan uppstå under en graviditet.

Vilka problem kan en gravidmassage underlätta?

Foglossning och falsk ischias är vanliga problem. Foglossning beror på att fogarna som håller ihop bäckenbenet luckras upp för att barnet ska få plats. Falsk ischias är när du får smärta ner i ljumskarna, sätet och på baksidan av dina lår. Gravidmassage kan lindra både dessa åkommor.

Ju längre fram i graviditeten du kommer desto tyngre blir din kropp. Detta leder till smärtor i rygg, säte, nacke och skuldror. Med gravidmassage kan dina spända muskler lösas upp och blodcirkulationen ökas som i sin tur lindrar smärtan.

Gravida samlar på sig vätska, det är naturligt. Dock kan det bli överdrivet mycket och ge dig sämre blodcirkulation. Detta kan göra att du får kramp och smärtor. Massage kan minska vätskeansamlingarna och öka blodcirkulationen.

Gravidmassage kan även lindra din stress och oro inför förlossningen. Den gör även att du sover bättre och får ett bättre immunförsvar. Genom gravidmassage får du dessutom lägre halter av stresshormoner. Undersökningar har även visat att det varit färre komplikationer under förlossningar hos de personer som gått på massage för gravida under sin graviditet.

Boka din massage i Göteborg idag!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter